Varför tittar köparen på din Linkedinprofil?

Än av mina absoluta favoriter när det gäller modern lösningsförsäljning är Jill Konrath. I en av hennes senaste tweets säger hon: "Buyers want to work with smart, savvy people who bring them ideas, insights, and information they deem beneficial".

ooops, who will be my guide for this journey?

ooops, who will be my guide for this journey?

Köpare av komplexa lösningar är luttrade. Har jag en gång köpt ett CRM-system, varit igenom att affärssystemsprojekt, varit i en projektgrupp med en konsult som inte fungerade - så vet jag att jag får leva med mina köpbeslut:

"Its much easier to commit than to pull out..."

Som det brukar heta - har jag väl valt så är det alltid svårt att backa.

Så min tolkning (som jag indikerat i tidigare posts) är att B2B-beslutsfattaren ser dig - käre säljare - och produkten som ett. Säljaren och produkten kan inte separeras:

  • Om du som kunnig och erfaren person kan ställa dig bakom produkten, då kvalificerar lösningen för en första utvärdering
  • Din kunskap om branschen, substitut & konkurrenter hjälper mig till ett bra beslut
  • Din affärsutveckling tillsammans med din produkt blir till en lösning som hjälper mig framåt
  • Din kunskap om olika implementationsfrågor - ja, alla produkter har dem! - kan hjälpa mig till ett smidigt införande.
  • Din kunskap om olika change-frågor får lösningen att få fäste hos oss.
  • Din vilja & förmåga att omvärldsbevaka blir ett stöd för mig i min roll inom bolag.

Ett mycket enkelt sätt att kvalificera dig är att titta på din Linkedin-profil. Hur många av punkterna ovan tror jag att du kommer att bidra med givet din Linkedin-profil. Eller är du bara en "väska med produktblad". I så fall kan jag ju googla upp informationen själv. Behöver jag ens träffa dig? Kanske lite hårt formulerat, men vad tror du själv?