Har du missat att LinkedIn är en sökmotor inför sälj?

Det här är en mycket kort blogpost. Men viktig - många gånger när jag inkluderar LinkedIn i en föreläsning om B2B användning av sociala medier, eller när jag håller i en utbildning kring LinkedIn, så studsar folk vid ett tillfälle.

Det är när jag säger att LinkedIn kanske är en viktigare sökmotor än Google.

Vad jag menar är följande: när man tar emot en säljare idag, så googlar man ofta företaget, MEN man söker efter säljaren i LinkedIn. Varför är det så? Jag tror att man vill se senioritetsnivån, kompetensen hos säljaren. Vad bidrar själva säljaren med? Tiden är dyrbar och då vill man ha värde. Junior säljare - eller otydligt värde - en möjlig avbokning av mötet för något som är viktigare i kalendern...

Titta på videon från en HR-person på Spotify  för lite tankar i denna riktning:

Hur ser dina säljares LinkedIn profiler ut? Säljer de säljarens kompetens - och därigenom din lösning? Är profilen uppdaterad med rätt sökord så att ni kan hittas via LinkedIn-sök? Länkar LinkedIn-profilerna till olika - relevanta sidor på er hemsida? Sidor som driver köpbeslutet av era lösningar?

Vi kommer att skriva längre och mer utförligt om just LinkedIn-optimering längre fram.