Verklighetens sociala företag - thecard.org!

Lägger en första order hos thecard.org för visitkort. Det är bråttom (som det brukar vara när entreprenörer skall åka på mässa). Alltid i sista minuten... kommer vi få visitkorten i tid?

Vad händer? 

Jag googlar på "visitkort akut" och hittar thecard.org. Det är en snygg och informativ site. Hemsidan låter mig snabbt få en bild av om det är möjligt att få till visitkort till en rimlig kostnad. Jag laddar själv upp en skiss i ppt. Nu blir jag inom en timme kontaktad av grundaren till bolaget som stänger affären - han kommer personligen (!) att leverera eftermiddag nästa dag. Helt makalöst!

enkelt - tydligt - all information finns och tydlig kontaktväg

enkelt - tydligt - all information finns och tydlig kontaktväg

Varför är detta så spännande? 

thecard har byggt ett mycket effektivt flöde för att hitta demand - köpare där ute som vill ha det thecard erbjuder:

  • Google Adwords + Bra organisk träff (icke-betald) när jag söker på "visitkort akut"
  • En site som form- OCH innehållsmässigt för mig över tröskeln till att faktiskt göra ett kontaktförsök
  • Snabbt respons av en säljare (grundaren Fredrik) som hookar mig på att leverans kommer att funka
  • En enkel överlämning till originalare Karin som vänligt guidar mig igenom orginalandet av visitkorten.

Mina tankar

  • Demand - behov för dina tjänster finns alltid där ute, men det är dyrt att via säljare hitta behoven, vinna förtroende och konvertera en kund exakt när "det är två dagar till mässan" - dvs exakt när timing är rätt.
  • Antingen har du innehåll som är relevant på din hemsida (då hittas du organiskt) eller så kombinerar du med en adwords-strategi. På detta sätt har du lagt ut en trål som leder kunder i köpläge till dig 24/7. När du sover, när du arbetar med annat. Internet jobbar nu för dig. 
  • Hemsidan thecard.org är enkel. Men den har all information jag behöver för att våga skicka in en testbeställning eller för att kontakta. Tänk på 90 % av alla beslutsfattare tittar på hemsidan först för att känna efter om det verkar lönt att kontakta företaget. (Jag tittade även på en konkurrent till thecard men deras site var för opersonlig och hade inte informationen jag önskade. Jag förstod att jag skulle behöva få informationen från någon via telefon och kände att det skulle vara för osäker utkomst på det samtalet, dvs en möjlig tidstjuv.)
  • Kontakten med grundare och originalare överträffade förväntan. Trevliga, snabba, no-nonsense.

Varför kallar jag det thecard ett socialt företag? 

För mig är det sociala i företagets agerande inte begränsat till det mänskliga mötet. thecard ser till att befinna sig där jag söker - i google. Jag tycker att det är hjälpsamt även om de naturligtvis vill tjäna pengar. Hemsidans enkelhet + innehåll hjälper mig - ochså det uppfattar jag som socialt. Det mänskliga mötet - ochså här kan thecard föra sig.

Så utan en enda så kallad social plattform så har de fått en relation, en affär och en brand advocate!

(Notera: thecard är inte kund till feverpitch, vi är inte parters, vi kände inte till bolaget förens för ca 3 dagar sen)